OBRUS WINYLOWY jako PREZENT przy zamówieniu powyżej 169 zł.

Komplet garnków ze stali nierdzewnej PROFESSIONAL 8 szt.

Wpisz opinię
Nr Art.: 19075

Komplet garnków ze stali nierdzewnej PROFESSIONAL 8 szt.

Wpisz opinię
Nr Art.: 19075
639,90 
Zestaw składa się z 8 części
zestaw
TRANSPORT GRATIS
Bajkowe gotowanie
  • do wszystkich rodzajów kuchenek, do piekarnika
  • 5-warstwowe, wytrzymałe dno
  • polerowane na zewnątrz
  • skala pojemności umieszczona wewnątrz

 

Zestaw garnków Professional wykonany jest z najlpeszej jakości stopu stali nierdzewnej (18/10), co zapewnia długą żywotność i łatwe utrzymanie w czystości. Garnki są polerowane na zewnątrz, wnętrze odporne na uszkodzenia i wysokie temperatury. Pięciowarstwowe dno wpływa na dłuższe utrzymanie temperatury w naczyniu. Pokrywka ze szkła hartowanego z silikonowym rantem, dzieki któremu przylega do krawędzi garnka i otworem na parę, pozwoli na łatwą kontrolę gotowania bez konieczności podnoszenia pokrywki. Uchwyty są nitowane. Skala umieszczona wewnątrz garnków ułatwi odmierzanie potraw.

Wszystkie garnki są wyposażone w pokrywkę. Nadają się do korzystania na wszystkich rodzajach kuchenek, włącznie z indukcją, garnki można myć w zmywarce.

Zestaw zawiera:

rondel 1,5 l (Ø 16 cm)

garnek 2 l (Ø 18 cm)

garnek 3 l (Ø 20 cm)

garnek 5 l (Ø 24 cm)

 

Materiał: stal nierdzewna, szkło, silikon

Odpowiednie do zmywarki: tak

Triumf nowoczesnego gotowania - naczynia ze stali nierdzewnej

Profesjonalni i amatorscy kucharze doskonale zdają sobie sprawę, że naczynia ze stali nierdzewnej to prawdziwy skarb każdej kuchni. Patelnie i garnki szybko się nagrzewają, dobrze rozprowadzają i długo utrzymują ciepło. Naczynia ze stali nierdzewnej mają ładny wygląd, dzięki czemu przygotowane dania możemy bezpośrednio w nich podawać na stół.

Użytkowanie naczyń ze stali nierdzewnej

Podczas gotowania w naczyniu ze stali nierdzewnej, używaj rozsądnej ilości dobrej jakości oleju lub tłuszczu, który wkładasz do patelni zanim się ona nagrzeje - pusta patelnia pod wpływem wysokiej temperatury może się zdeformować! Jeśli posiadasz patelnię ze stali nierdzewnej z nieprzywierającą powierzchnią, unikaj oleju w sprayu, do mieszania używaj tylko silikonowych, teflonowych czy drewnianych przyborów. Jeśli przygotowywane na patelni jedzenie przypala się lub jest lepkie, powoduje to prawdopodobnie zbyt wysoka temperatura.

Tradycyjnie stal nierdzewna nadaje się również do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C - zawsze należy się jednak zapoznać z zaleceniami producenta dotyczącymi danego produktu. Naczynia ze stali nierdzewnej mogą być stosowane prawie na wszystkich rodzajach kuchenek i również indukcyjnych - tutaj ponownie ważna jest rekomendacja producenta zarówno płyty kuchennej, jak i naczyń.

Podczas gotowania w naczyniu ze stali nierdzewnej należy również pamiętać, że sól dodajemy dopiero wtedy, gdy woda zacznie wrzeć. Sól może niekorzystnie wpływać na powierzchnię stali nierdzewnej. Zawsze się upewnij, że płomień ogrzewa tylko dno garnka. Opalanie ścianek naczynia może spowodować powstawanie niebieskich lub brązowych plam, których nie można usunąć.

Jak myć i przechowywać naczynia ze stali nierdzewnej

Generalnie naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce, ale jeśli chcesz, aby naczynia służyły przez wiele lat, unikaj częstego używania wysokich temperatur i jak najczęściej myj naczynia ręcznie. Nigdy nie używaj agresywnych chemikaliów ani druciaków. Jeśli na naczyniu pozostanie osad, namocz go na noc w ciepłej wodzie z octem. Albo spróbuj sody oczyszczonej, którą zagotujesz w garnku z małą ilością wody. Osad się uwolni, a pozostałości łatwo usuniesz płynem do mycia naczyń i gąbką. Jeśli po ugotowaniu makaronu na dnie i ściankach garnka pozostaną tęczowe plamy, których nie możesz usunąć, wystarczy przetrzeć go zwykłym octem lub cytryną. Następnie garnek spłukujemy ciepłą wodą, a plamy znikają. Takim samym sposobem usuniesz zaschnięte kropelki wody lub osad węglowy na dnie garnka.

Posiadasz naczynia ze stali nierdzewnej z nieprzywierającą powierzchnią? W celu uniknięcia zarysowań zaleca się ułożenie warstwy filcu lub profesjonalnej wkładki między naczyniami. Poza tym naczynia te są stosunkowo trwałe. Garnki możesz przechowywać jeden na drugim, najczęściej używane zawiesić na hakach nad blatem kuchennym. Jednym zdaniem, przechowywać je tak, aby były zawsze pod ręką - będziesz ich przecież często używać!

 

Ocena (0)
Napisz opinię i podziel się swoimi doświadczeniami
Twoja opinia jest dla nas ważna. Napisz swoją opinię lub wstaw zdjęcie zakupionego produktu i przekaż swoje wrażenia innym klientom.
NAPISZ I UDOSTĘPNIJ
Więcej informacji
00
0 x
0 x
0 x
0 x
0 x
Twoje pytania
Czy masz jakieś pytania dotyczące produktu? Zapytaj podczas dyskusji.
Newsletter
Nowości i akcje
na Twój e-mail

Szczegóły odnośnie przetwarzania danych osobowych znajda Państwo tutaj.

Gwarancja bezpiecznych zakupów
Jesteśmy certyfikowanym sklepem i przestrzegamy zasady bezpiecznych zakupów.
24 865
punktów
odbioru
oraz wiele korzyści
wygodnego zakupu