Zestaw ze stali nierdzewnej CHEF 12 części

Nr Art.: 18560
Transport gratis
-18 %

Zestaw ze stali nierdzewnej CHEF 12 części

Nr Art.: 18560
Sprzedaż zakończona ... ale nie martw się, pomożemy Ci wybrać inny przedmiot. Wyszukaj kategorię Zestawy naczyń
Zestaw garnków na każdy przepis i okazję
  • masywne wielowarstwowe dno gwarancja ekonomicznego gotowania
  • na kuchenki elektryczne, gazowe i ceramiczne
  • szklane pokrywki z otworem na parę

 

Zestaw garnków ze stali nierdzewnej jest wykonany z wysokiej jakości stali z wyjątkową technologią obróbki dna typu sandwich. Garnki posiadają ergonomiczne uchwyty, które zapobiegają poparzeniom dłoni i nadają się do użytku w piekarniku. Masywne wielowarstwowe dno szybko się nagrzewa, równomiernie rozprowadza ciepło i utrzymuje je przez długi czas. Wszystkie garnki i patelnia są wyposażone w szklane pokrywki z szerokim brzegiem ze stali nierdzewnej i otworem ujścia pary. Garnki na wewnętrznej stronie posiadają miarkę do odmierzania. Głęboka nierdzewna patelnia z nieprzywierającą powłoką jest niezwykle uniwersalna, świetnie nadaje się do przygotowywania mięs i sosów.

Garnki wyróżniają się długą żywotnością i łatwym utrzymaniem. Nadają się do użytkowania na kuchence gazowej, elektrycznej i ceramicznej oprócz kuchni indukcyjnej, można myć w zmywarce. Garnek bez pokrywy można włożyć do piekarnika do temperatury 200 °C.

 

Materiał: stal nierdzewna 18/0, szkło

Wymiary garnków: 6,6 l - śr. 24 x 14,5 cm / 3,9 l - śr. 20 x 12,5 cm / 2,9 l - śr. 18 x 11,5 cm / 2,1 l - śr.16 x 10,5 cm

Wymiary rondel: 2,1 l - śr. 16 x 10,5 cm

Wymiary patelnia: 3,4 l - śr. 24 x 7,5 cm

Triumf nowoczesnego gotowania - naczynia ze stali nierdzewnej

Profesjonalni i amatorscy kucharze doskonale zdają sobie sprawę, że naczynia ze stali nierdzewnej to prawdziwy skarb każdej kuchni. Patelnie i garnki szybko się nagrzewają, dobrze rozprowadzają i długo utrzymują ciepło. Naczynia ze stali nierdzewnej mają ładny wygląd, dzięki czemu przygotowane dania możemy bezpośrednio w nich podawać na stół.

Użytkowanie naczyń ze stali nierdzewnej

Podczas gotowania w naczyniu ze stali nierdzewnej, używaj rozsądnej ilości dobrej jakości oleju lub tłuszczu, który wkładasz do patelni zanim się ona nagrzeje - pusta patelnia pod wpływem wysokiej temperatury może się zdeformować! Jeśli posiadasz patelnię ze stali nierdzewnej z nieprzywierającą powierzchnią, unikaj oleju w sprayu, do mieszania używaj tylko silikonowych, teflonowych czy drewnianych przyborów. Jeśli przygotowywane na patelni jedzenie przypala się lub jest lepkie, powoduje to prawdopodobnie zbyt wysoka temperatura.

Tradycyjnie stal nierdzewna nadaje się również do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C - zawsze należy się jednak zapoznać z zaleceniami producenta dotyczącymi danego produktu. Naczynia ze stali nierdzewnej mogą być stosowane prawie na wszystkich rodzajach kuchenek i również indukcyjnych - tutaj ponownie ważna jest rekomendacja producenta zarówno płyty kuchennej, jak i naczyń.

Podczas gotowania w naczyniu ze stali nierdzewnej należy również pamiętać, że sól dodajemy dopiero wtedy, gdy woda zacznie wrzeć. Sól może niekorzystnie wpływać na powierzchnię stali nierdzewnej. Zawsze się upewnij, że płomień ogrzewa tylko dno garnka. Opalanie ścianek naczynia może spowodować powstawanie niebieskich lub brązowych plam, których nie można usunąć.

Jak myć i przechowywać naczynia ze stali nierdzewnej

Generalnie naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce, ale jeśli chcesz, aby naczynia służyły przez wiele lat, unikaj częstego używania wysokich temperatur i jak najczęściej myj naczynia ręcznie. Nigdy nie używaj agresywnych chemikaliów ani druciaków. Jeśli na naczyniu pozostanie osad, namocz go na noc w ciepłej wodzie z octem. Albo spróbuj sody oczyszczonej, którą zagotujesz w garnku z małą ilością wody. Osad się uwolni, a pozostałości łatwo usuniesz płynem do mycia naczyń i gąbką. Jeśli po ugotowaniu makaronu na dnie i ściankach garnka pozostaną tęczowe plamy, których nie możesz usunąć, wystarczy przetrzeć go zwykłym octem lub cytryną. Następnie garnek spłukujemy ciepłą wodą, a plamy znikają. Takim samym sposobem usuniesz zaschnięte kropelki wody lub osad węglowy na dnie garnka.

Posiadasz naczynia ze stali nierdzewnej z nieprzywierającą powierzchnią? W celu uniknięcia zarysowań zaleca się ułożenie warstwy filcu lub profesjonalnej wkładki między naczyniami. Poza tym naczynia te są stosunkowo trwałe. Garnki możesz przechowywać jeden na drugim, najczęściej używane zawiesić na hakach nad blatem kuchennym. Jednym zdaniem, przechowywać je tak, aby były zawsze pod ręką - będziesz ich przecież często używać!

 

Parametry

Właściwości garnków Nadają się do mycia w zmywarce, Można używać w piekarniku, Dno ferromagnetyczne
Powłoka wewnętrzna Stal nierdzewna
Ilość sztuk w komplecie 12 szt.
Materiał Stal nierdzewna
Newsletter
Nowości i akcje
na Twój e-mail

Szczegóły odnośnie przetwarzania danych osobowych znajda Państwo tutaj.

Gwarancja bezpiecznych zakupów
Jesteśmy certyfikowanym sklepem i przestrzegamy zasady bezpiecznych zakupów.
24 865
punktów
odbioru
oraz wiele korzyści
wygodnego zakupu