Kwitnąca herbata czarna – Szept wulkanu
Kwitnąca herbata czarna – Szept wulkanu
- z lawendą i lilią
- z tych najleszych listków
- podczas parzenia staje się czerwona
- delikatny smak
Fermentowane srebrne igiełki z lawendą i lilią. Herbata kwitnąca zwijana jest do kuleczki. Tajemnicę zwijania listków herbaty w malutkie dzieła sztuki zna tylko wybrana grupa chińskich mistrzów, dlatego każda kwitnąca herbata jest bardzo wyjątkowa. Każda kuleczka kwitnącej herbaty zawiera kwiat różnych kolorów i rozmiarów. Po włożeniu kulki herbaciannej do naczynia, najlepiej szklanki, z gorącą wodą rozpoczyna się prawdziwy pokaz sztuki. Gorąca woda rozwija powoli liście herbacianne, odkrywając wspaniały sekret-ukryty pączek kwiatu, który rozwija się do wspaniałego kwiatostanu. Prawdziwa herbata kwitnąca wyprodukowana jesttylko z najlepszych liści białej herbaty.
Czarna herbata używana do produkcji herbaty kwitnącej jest w Chinach znana jako herbata czerwona, i to z tego powodu, że podczas parzenia staje się czerwona. Taka czarna herbata ma bardzo delikatny smak, ponieważ uzyskuje się z pączków Bai HaoYin Zhen podobnie jak herbata biała. Różnica pomiędzy herbatą białą i czarną jest v w różnym procesie przygotowania.
Temperatura wody: 100 °CObjętość: nalać cca 500 ml
Czas parzenia: 6 min
Herbata kwitnąca spełnia wszelkie normy Unii Europejskiej (EG) Nr. 396/2005 o maksymalnej ilości pestycydów i jest herbatą najwyższej jakości, jaką znajdziesz na rynku!